تماس با بارمان وب

تکنیک های افزایش سرعت سایت را بدانید

در این مطلب به بررسی نحوه بهبود سرعت سایت خواهیم پرداخت. وقتی صحبت از عملکرد سایت به میان می‌آید سرعت سایت در سئو یکی از مواردی بوده که از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر ندانید که چگونه باید سرعت لود سایت را بهبود دهید هیچ پیشرفتی در عملکرد سایتتان ایجاد نخواهد شد. همچنین برای اینکه نرخ پرش در سایت شما کاهش یابد و تعامل بازدیدکنندگان از سایت، افزایش یابد باید صفحات سایت شما سریعا لود شوند. چنین سایتی علاوه‌بر این‌که تجربه کاربری را افزایش می‌دهد به افزایش رتبه سایت شما در موتور جستجوی گوگل نیز کمک می‌کند. به‌همین دلیل ما در ادامه به بررسی اهمیت صفحه و راه حل‌های بهبود آن می‌پردازیم.

 سرعت سایت چیست؟

اکنون بیایید ببینیم اصلا سرعت سایت چیست . به‌طور خلاصه به سرعت لود محتوای شما هنگام بازدید کاربر از صفحه، page speed یا سرعت صفحه می‌گویند. عوامل مختلفی بر آن تاثیر می‌گذارند که عبارت‌اند از:

    تعداد فایل‌های رسانه‌ای مانند تصاویر، ویدیوها و...
    سرعت سایت وردپرس به تم‌ها و افزونه‌هایی که در سایت وردپرسی، نصب کرده‌اید
    نحوه کدنویسی سایت شما و اسکریپت‌های سمت سرور

این موارد، عواملی هستند که بر سرعت صفحه سایت شما تاثیرگذار بوده و تجربه کاربری بهتری را ایجاد می‌کند. در واقع کاملا واضح است که کاربران از صفحاتی که با سرعت آهسته لود می‌شوند خوششان نمی‌آید و به احتمال زیاد، سریعا از سایت خارج می‌شوند و آن سایت را از بین گزینه‌های خود حذف می‌کنند.

 چرا سرعت سایت در سئو اهمیت بالایی دارد؟

سرعت لود سایت در سئو، هر ثانیه از اهمیت زیادی برخوردار است.در واقع تحقیقات گوگل نشان داده است که اگر سرعت سایت و لود صفحه از یک ثانیه به سه ثانیه افزایش ‌یابد احتمال خارج شدن کاربر تا ۳۲ درصد بیشتر می شود.

اگر هم از یک ثانیه تا پنج ثانیه طول بکشد این احتمال تا ۹۰ درصد هم افزایش می‌یابد.

به عبارت دیگر اگر سایت شما در مدت زمان کم لود نشود احتمال خروج کاربران، افزایش می‌یابد. حتی یک ثانیه بیشتر یا کمتر هم می‌تواند در این مورد تاثیرگذار باشد. همچنین کند بودن صفحه وب سایت شما می‌تواند در ایجاد تعامل شما با کاربر، اختلال ایجاد کند.

علاوه‌بر این سرعت لود صفحه برای موتورهای جستجوی گوگل هم اهمیت زیادی دارد. بنابراین هر چه صفحه سریع تر لود شود در افزایش رتبه سایت نیز تاثیر مثبت می‌گذارد. یکی دیگر از دلایل اهمیت سرعت صفحه این است که می‌تواند بر نحوه تعامل کاربر با شما و درک او از کسب و کارتان تاثیر بگذارد. در واقع اگر سایت شما کند باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد تا لود شود ممکن است کاربران، شما را غیر حرفه‌ای بدانند و نتوانند به شما اعتماد کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید یک وب سایتی راه‌اندازی کنید که روی کسب و کارتان تاثیر مثبت بگذارد باید ابتدا روش‌های بهینه‌سازی سرعت صفحات سایت را بررسی کنید. البته قبل از آن باید بدانید که در حال حاضر، عملکرد سایتتان و سرعت آن چگونه است.

 چگونه سرعت صفحات سایت را اندازه‌گیری کنیم؟

همان‌طور که گفتیم قبل از انجام هر تغییری جهت بهبود سرعت صفحه سایت، باید ابتدا عملکرد صفحات خود را بسنجید.

نرم‌افزارهای مختلفی مانند Pingdom Wedsite Speed Test و GTmetrix  برای اندازه گیری سرعت سایت وجود دارند که بسیار محبوب بوده و می‌توانند به شما در سنجیدن زمان لود صفحه کمک کنند. اما معمولا توصیه می‌شود که از Google PageSpeed Insights برای این کار استفاده کنید. این سایت، امکان تست سرعت سایت در دسکتاپ و تلفن همراه را به شما می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های این ابزار این است که توسط خود گوگل ارائه می‌شود. بنابراین شما می‌توانید اطمینان یابید که تمام معیارهای مورد نیاز برای بهبود رتبه سایت خود را دارید.

استفاده از این ابزار بسیار آسان است. کافی است که URL سایتی که می‌خواهید تست شود را در قسمت متن در این ابزار وارد کرده و دکمه آنالیز را بزنید. سپس این ابزار تست سرعت سایت ، محتوای صفحه شما را بررسی خواهد کرد و از ۰ تا ۱۰۰ به آن نمره می‌دهد. همچنین پیشنهاداتی برای بهبود به شما ارائه می‌دهد. در واقع این ابزار باعث می‌شود که شما اطلاعات اولیه برای سنجش page speed را داشته باشید و سرعت لود سایت را افزایش دهید.

 ۹ روش از راه های افزایش سرعت سایت

اکنون وقت آن است که در جهت بهبود سرعت صفحه سایت خود اقدام کنید. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این کار را به آسانی انجام دهید.

 یک host با عملکرد بهینه انتخاب کنید

هاستی که برای سایت خود انتخاب می‌کنید تاثیر بسیاری در مدیریت سایت و عملکرد آن دارد. یکی از بدترین اشتباهاتی که برخی افراد مرتکب می‌شوند و سرعت سایت را کاهش می‌دهند این است که یک ‌‌host ارزان با عملکرد متوسط را انتخاب می‌کنند و از آن هم راضی هستند. اما هاست‌های ارزان معمولا عملکرد ضعیفی دارند و ممکن است بر سرعت لود صفحه سایت شما تاثیر بگذارند. همچنین اگر از این سایت‌ها استفاده کنید هیچ تضمینی نخواهد بود که سایت‌های دیگر از منابع شما استفاده نکنند.

برای بهبود سرعت سایت ، تصاویر خود را فشرده و بهینه کنید

درست است که تصاویر می‌توانند به جذاب‌تر شدن و افزایش کیفیت محتوای سایت شما کمک کنند. اما اگر از تصاویر بزرگ و با کیفیت استفاده کنید ممکن است که سرعت لود صفحه را کند کنند. شما ‌می‌توانید با فشرده‌سازی تصاویر و بهینه‌سازی آن‌ها سرعت صفحه سایت را بهبود دهید. برای این کار می‌توانید فرمت تصویر را تغییر دهید، لیزی لودینگ را فعال کنید و یا آن‌ها را فشرده‌‌سازی کنید. همچنین با کاهش اندازه تصویر می‌توانید حجم آن را کاهش دهید. در این صورت تصویر شما سریع‌تر لود می‌شود و به بالا رفتن سرعت لود سایت نیز کمک می‌کند.

ریدایرکت صفحات را کاهش دهید

ریدایرکت های زیاد نیز می‌تواند سرعت لود سایت را کاهش داده و کاربر را خسته کند. برای جلوگیری از ایجاد این مشکل می‌توانید آدرس نهایی صفحه به عنوان لینک داخلی قرار دهید و مسیرهای غیر ضروری را حذف کنید. در این صورت، سایت شما سریعا لود می‌شود و کاربر به راحتی به اطلاعاتی که می‌خواهد می‌رسد.

صفحات وب خود را در cache ذخیره کنید

این مورد نیز یکی از موثرترین راه‌ها برای بهبود سرعت سایت است. زیرا باعث می‌شود که سایت شما در کش مرورگر بازدید‌کننده سایت، ذخیره شود. در این صورت هنگامی‌که کاربر دوباره به سایت مراجعه می‌کند آن صفحه در کش مرورگرش قرار دارد و سریعا لود می‌شود. شما می‌توانید این کار را توسط host یا پلاگین‌های مربوطه انجام دهید.

کش مرورگر را فعال کنید

این کار هم مانند روش قبل عمل می‌کند. با این تفاوت که در این روش، تصاویر و برخی از فایل‌های جاوا اسکریپت هم در کش مرورگر بازدید‌کننده سایت، ذخیره می‌شود. بنابراین دیگر نیازی نیست که در هر بار وارد شدن به صفحه، تمام سایت از اول برای او لود شود.

از روش لود به‌صورت ناهمزمان استفاده کنید

برخی از فایل‌های CSS یا جاوا اسکریپت که در سایت شما استفاده شده‌اند می‌توانند به‌صورت ناهمزمان لود شوند. با این کار برخی از محتواهای سایت شما لود شده و سپس فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت لود می‌شوند.

CSS، جاوا اسکریپت و HTML را کوچک کنید

گفتیم که بهینه‌سازی روش لود فایل‌های شما باعث بهبود سرعت لود سایتتان می‌شود. اکنون اگر کدهای CSS، جاوا اسکریپت و HTML را نیز کوچک کنید می‌توانید فضاهای غیر ضروری، کاراکترها و... را حذف کرده و حجم فایل‌ها را کاهش دهید.